Γνωρίστε τα βιβλία μας - Παιδικά κλασικά ξένα

Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον

Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον

Συγγραφέας: Σέλμα Λάγκερλεφ
Μετάφραση: Κίρα Σίνου
Εικονογράφηση: Έγχρωμη /Lars Klinting
Αριθμός Σελίδων: 90
Τιμή: 13 €
Σχήμα: 21 x 29 εκ.
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 960-302-224-1
Ηλικία: από 8 ετών


Η πολυαγαπημένη τηλεοπτική σειρά κινούμενων σχεδίων
ξαναζωντανεύει!

Η κλασική ιστορία της βραβευμένης με Νόμπελ Σέλμα Λάγκερλεφ κυκλοφορεί σε μια πολυτελή έκδοση με πλούσια εικονογράφηση με την εγγυημένη απόδοση της Κίρας Σίνου.

Ο Νιλς ήταν ένα τεμπέλικο παιδί, που του άρεσε να βασανίζει τα ζώα και να ταλαιπωρεί τους ανθρώπους. Μια μέρα όμως το παράκανε παίζοντας ένα άσχημο παιχνίδι σε έναν νάνο. Αυτός για να τον τιμωρήσει τον μεταμορφώνει κι εκείνο σε νάνο κι ο Νιλς βρίσκεται να ταξιδεύει με ένα κοπάδι αγριόχηνες για το Βορρά.
Άραγε θα ξαναγίνει άνθρωπος ή θα ακολουθήσει για πάντα το δρόμο της περιπλάνησης των πουλιών; Σε αυτό το γεμάτο περιπέτειες ταξίδι ο Νιλς γνωρίζει πολλά για τη φύση και για τις συνήθειες, τις δυσκολίες και τις χαρές των ζώων. Μαθαίνει να εκτιμάει και να σέβεται τις αξίες της ζωής όλων των πλασμάτων.


Χάιντι

Χάιντι

Συγγραφέας: Γιοχάνα Σπίρι
Μετάφραση: Κίρα Σίνου
Εικονογράφηση: Έγχρωμη / Ούτε Σίμον
Αριθμός Σελίδων: 128
Τιμή: 15 €
Σχήμα: 21 x 26,5 εκ.
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-302-245-9
Ηλικία: από 8 ετών

Η θεία Ντέτε φεύγει για να εργαστεί στη Φραγκφούρτη κι αναγκάζεται να πάει την ανιψιά της, Χάιντι, στο χωριό όπου ζει ο παππούς της τον οποίο δεν τον έχει ξαναδεί στη ζωή της.
Στου παππού η Χάιντι εξερευνά τα βουνά, γεύεται το φρέσκο γάλα, απολαμβάνει τον τρόπο ζωής του χωριού κι αποκτά καινούργιους φίλους και συνήθειες.
Όμως γι’ άλλη μια φορά η θεία της τής αλλάζει τη ζωή παίρνοντάς τη στη Φραγκφούρτη για να συντροφεύει ένα ανάπηρο κορίτσι, την Κλάρα. Η Κλάρα μεγαλώνει στην πόλη σε ένα αυστηρό, αλλά πλούσιο περιβάλλον. Τι σχέση θα αναπτύξουν αυτά τα δύο κορίτσια; Θα προσαρμοστεί η Χάιντι στις νέες συνθήκες και τι θα απογίνουν τα αγαπημένα πρόσωπα στο χωριό;


Το Φάντασμα του Κάντερβιλ

Το Φάντασμα του Κάντερβιλ

Συγγραφέας: Όσκαρ Ουάιλντ
Μετάφραση: Κίρα Σίνου
Εικονογράφηση: Έγχρωμη / Στέφαν Πρίκεν
Αριθμός Σελίδων: 48
Τιμή: 12 €
Σχήμα: 21 x 26,5 εκ.
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-302-246-6
Ηλικία: από 8 ετών

Μα, υπάρχουν φαντάσματα; Κι αν ναι, είναι δυνατόν να συνυπάρχουν με ανθρώπους;
Σε αυτό απαντάει ο Όσκαρ Ουάιλντ, ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας, με το διήγημά του Το Φάντασμα του Κάντερβιλ.
Καμία από τις τρομακτικές ιστορίες δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τον κύριο Όουτις από το να αγοράσει τον παλιό στοιχειωμένο πύργο Κάντερβιλ. Ο Αμερικανός πρέσβης και η οικογένειά του ήταν φωτισμένοι άνθρωποι με σύγχρονες αντιλήψεις και δεν πίστευαν με τίποτα στα φαντάσματα. Ακόμη κι όταν χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν το φάντασμα του Κάντερβιλ, το αντιμετώπισαν με τη μεγαλύτερη αδιαφορία... τέτοια που έφερε το γέρικο φάντασμα σε απόγνωση!


Ο Πέτρος στη Μαγικοχώρα

Ο Πέτρος στη Μαγικοχώρα

Όνομα συγγραφέα: Γκερντ φον Μπάσεβιτς
Μετάφραση: Κίρα Σίνου
Εικονογράφηση: Έγχρωμη / Μάρκους Τσόελερ
Αριθμός Σελίδων: 48
Τιμή: 12 €
Σχήμα: 21 x 26,5 εκ.
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-302-247-3
Ηλικία: από 8 ετών

Μια ονειρική περιπέτεια που από τότε που πρωτοεκδόθηκε δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει τα παιδιά!
«Δεξί πόδι - αριστερό πόδι, φτεράκια!» Με αυτό το μαγικό τραγουδάκι ο Πέτρος και η Αννελίζα μαζί με το Ζουζούνη το σκαθάρι πετούν στο Διάστημα με προορισμό το Φεγγάρι αναζητώντας εκεί το χαμένο ποδαράκι του σκαθαριού.
Με το φεγγαροέλκηθρο ταξιδεύουν στο παλάτι της Νεράιδας της Νύχτας, συναντούν τα πνεύματα της Φύσης, γεύονται τις λιχουδιές του Χριστουγεννιάτικου Λιβαδιού, περνούν πάνω από τη Λαστιχένια Χώρα και εκτοξεύονται μέσα από ένα κανόνι στο ψηλότερο βουνό της Σελήνης. Θα καταφέρουν τελικά οι τρεις φίλοι στη σύγκρουσή τους με το Φεγγαράνθρωπο να του πάρουν το κρυμμένο ποδαράκι και να επιστρέψουν στη Γη;