Γνωρίστε τα βιβλία μας - Μυθιστορήματα Σύγχρονων

Σπιθολέοντας, το μυθιστόρημα της ζωής μου

Σπιθολέοντας, το μυθιστόρημα της ζωής μου

Συγγραφέας: Νίκος Βλάσσης
Πρόλογος: Κυριάκος Ντελόπουλος
Αριθμός σελίδων: 450
Τιμή: 16 €

Με φόντο τις ολοζώντανες εικόνες από τη μεταπολεμική Ελλάδα, ο Σπιθολέοντας μας παίρνει από το χέρι και μας ταξιδεύει στο οδοιπορικό του για την επιβίωση και την επιτυχία. Με αφετηρία το Μεραμπέλο της Κρήτης και τέρμα την Αθήνα ο αναγνώστης γίνεται συνεπιβάτης, ταυτίζεται, συγκινείται και αγωνιά παρακολουθώντας τις μάχες που δίνει ο ήρωας στην παλαίστρα της ζωής με τα 12 επαγγέλματά του.

Πλεγμένο με ιστορία, λαογραφία, έρωτα, δύναμη και δημιουργία συγκινεί για τα παράσημα που ανταποδίδει η ζωή όταν πραγματικά μάχεται κανείς και πιστεύει.

Ένα μυθιστόρημα βγαλμένο από την ψυχή του εκδότη των έργων του Γρ. Ξενόπουλου.


ο Κοσοβάρος

Ο Κοσοβάρος

Συγγραφέας: Ίωνας Λα
Αριθμός σελίδων: 360
Τιμή: 15 €
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 960-302-226-8


Πορτραίτα σε τέμπερα

Πορτραίτα σε τέμπερα

Συγγραφέας: Μαρία Βασιλειάδου-Ρόκου
Αριθμός σελίδων: 272
Τιμή: 12 €
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 960-302-219-5


Οι θύελλες του κάβου

Οι θύελλες του κάβου

Συγγραφέας: Βιργινία Πιταούλη
Αριθμός σελίδων: 154
Τιμή: 10 €
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 960-302-205-5


Ο Πέτρος στη Μαγικοχώρα

Τα περιστέρια δεν ξαναγύρισαν

Συγγραφέας: Νίκος Ανώγης
Αριθμός σελίδων: 216
Τιμή: 15 €
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 960-302-232-2


ΘΛΙΜΜΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Θλιμμένος άγγελος

Συγγραφέας: Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος
Αριθμός σελίδων: 200
Τιμή: 10 €
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
ISBN: 978-960-302-261-9

Ορισμένοι υποστηρίζουν πως κάθε παιδική ψυχή μπορείς να την παραλληλίσεις με εκείνην ενός αγγέλου. Είναι η αγγελική μορφή – εικόνα της ψυχής στο ξεκίνημά της, όπου αντιπροσωπεύεται κι εκφράζεται με την πληρότητα της αρμονίας, της αγνότητας και της αθωότητας. Ενδέχεται, όμως, ο άγγελος αυτός να δακρύζει από εικόνες και καταστάσεις που βιώνει καθημερινά δίχως να μπορεί να αντιδράσει...


Αν οι Αλκυονίδες διαρκούσαν περισσότερο

Αν οι Αλκυονίδες διαρκούσαν περισσότερο

Συγγραφέας: Δημήτρη Ξηντάρα
Αριθμός σελίδων: 225
Τιμή: 15 €
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-9-6030227-6-3

Τι συμβαίνει όταν δύο νέοι ερωτεύονται μέσα σ’ ένα ασταθές και δυσοίωνο κοινωνικό περιβάλλον; Πώς διαχειρίζονται τα «θέλω» τους και τις εσωτερικές τους συγκρούσεις; Αυτά τα ερωτήματα, μεταξύ άλλων, πραγματεύεται η καινούργια νουβέλα του Δημήτρη Ξηντάρα. Μα πάνω απ’ όλα, μέσα από τις σελίδες της φαίνεται καθαρά ότι κάθε «χειμώνας», όσο μουντός κι αν είναι, έχει τις «αλκυονίδες» μέρες του.


Με τη δική μου ματιά

Με τη δική μου ματιά

Συγγραφέας: Γιώργος Φαραστέλης
Αριθμός σελίδων: 204
Τιμή: 15 €
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-302-277-0

ΕΚΑΠΕΝΤΕ βιωματικές ιστορίες, ξετυλίγει ο πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας Γιώργος Φαραστέλης στο βιβλίο του Με τη δική μου ματιά… Οι ευαισθησίες του, πηγή έμπνευσης, σε μια κατάθεση ψυχής. Κεντρική φιγούρα η τρυφερή ύπαρξη ενός παιδιού με έκδηλη την αγάπη του στην οικογένειά του, στη φύση που το περιβάλει, στα γεννήματά της, στους δασκάλους του και συνάμα η αυθόρμητη εξομολόγηση των πρώτων σκιρτημάτων της ήβης. Μια έκρηξη ανάγκης του συγγραφέα να μοιραστεί ύστερα από χρόνια με τους αναγνώστες του πρωτόγνωρες εμπειρίες που όλοι έζησαν κάποτε, μα λίγοι έχουν το χάρισμα να τις συνοψίσουν σε καλογραμμένα κείμενα, με σπαρταριστούς διαλόγους παρασύροντας τον αναγνώστη σε νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο. Τις εικόνες αρχικά, ο αναγνώστης αισθάνεται, πως κάπου τις έχεις ξαναδεί. Σιγά-σιγά εξοικειώνεται μαζί τους και τελικά, τις νιώθει δικές του. Οι περιγραφές του, ζωντανές εικόνες με χρώμα, φως, κίνηση, φωνή, ψυχή και υπέρμετρη ευαισθησία, επιτυγχάνουν την πλήρη γνωριμία του αναγνώστη με τους ήρωες του βιβλίου. Τα διηγήματα άλλοτε ξεδιπλώνονται σαν ευτράπελες αφηγήσεις με επιμελημένα ευθυμογραφήματα, άλλοτε σαν συγκινητικά κείμενα, που αφήνουν γλυκόπικρη γεύση από ανεπούλωτα τραύματα τα οποία σημάδεψαν, δύσκολες περιόδους από την παιδική ηλικία. Κοινή συνισταμένη όλων των διηγημάτων τα μηνύματα ανθρωπιάς, ευθύνης, τιμιότητας, ευαισθησίας, με διάθεση αυτοσαρκασμού και χιούμορ και χρήση πολύτιμων λαογραφικών στοιχείων.