Μια σύντομη ανασκόπηση στις εκδηλώσεις μας.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων για τον Γρ. Ξενόπουλο.

8 Φεβρουαρίου 2003


Το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα πραγματοποιεί σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αδελφοί Βλάσση θεατρικές εκδηλώσεις και έκθεση βιβλίου στα πλαίσια αφιερώματος του σχολείου στη μνήμη του Γρ. Ξενόπουλου.

3 Ιουνίου 2002


Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ γνωρίζουν τον Γρηγόριο Ξενόπουλο, γράφουν τις δικές τους επιστολές με πρότυπο τις «Αθηναϊκές» του αγαπημένου Φαίδονα και τρεις μαθητές με τις καλύτερες και πιο πρωτότυπες επιστολές βραβεύονται από τις εκδόσεις Αδελφοί Βλάσση.30 Μαρτίου 2002


Η εκδότρια Άννα-Μαρία Βλάσση-Γαλερού παρουσιάζει το έργο του Ξενόπουλου σε παιδιά στο πλαίσιο διοργάνωσης Bazaar Παιδικού Βιβλίου που διοργανώνουν οι Συναντήσεις της Πύρνας στην Κηφισιά.
15 Δεκεμβρίου 2001


Δραματοποίηση του παιδικού διηγήματος του Γρ. Ξενόπουλου Ο Ανδρείος Αχιλλέας, σε σκηνοθεσία του Γ. Γαλάντη στο βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ (Παν/μίου 17, Αθήνα).

4 Δεκεμβρίου 2001

Εκδήλωση-αφιέρωμα στο λογοτέχνη Γρηγόριο Ξενόπουλο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50 χρόνων από το θάνατό του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη με πρωτοβουλία της Σχολικής Βιβλιοθήκης του 4ου Λυκείου Τρίπολης και αφορούσε:


28-29 Νοεμβρίου 2001


Οι εκδόσεις Αδελφοί Βλάσση σε συνεργασία με το Ε.Λ.Ι.Α. και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και του ΕΚΕΒΙ διοργανώνουν διήμερο Συνέδριο «ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ, 50 χρόνια από το θάνατο ενός αθάνατου» στη Στοά του Βιβλίου.
22, 28 & 30 Σεπτεμβρίου 2001


Οι εκδόσεις Αδελφοί Βλάσση οργανώνουν την παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων βασισμένων σε θεατρικά έργα και παιδικά διηγήματα του Ξενόπουλου στο 30ό Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον Άρεως. Στις παραστάσεις συμμετέχουν μαθητές της Γ΄ Τάξης του 5ου Γυμν. Ηλιούπολης, της Στ΄ Τάξης των 13ου και 22ου Δημοτικών Σχολείων της Ηλιούπολης και της Γ΄ Τάξης του 2ου Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων ΖΗΡΙΔΗ.


Μάιος 2001


Οι εκδόσεις Αδελφοί Βλάσση σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Θάλεια Τσιακίρη-Πορφύρη και τους μαθητές της Β΄ Δημοτικού των εκπαιδευτηρίων ΖΗΡΙΔΗ γνωρίζουν στους μαθητές και γονείς το ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟ και τον κόσμο των παιδικών ηρώων του. (Συντελεστές εκδήλωσης: Ε. Λάζου, Μ. Αφεντάκη και Ε. Τσαλδίρη)


19 Μαΐου 1999


Οι εκδόσεις Αδελφοί Βλάσση σε συνεργασία με τα εκπαιδευτήρια ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ διοργανώνουν εκδήλωση στο χώρο του σχολείου με θέμα «Η ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ, παιδαγωγική κληρονομιά».
6 Νοεμβρίου 1998


Παρουσίαση των έξι πρώτων παιδικών βιβλίων της σειράς Θησαυροί από τη Διάπλαση των Παίδων στη Στοά του βιβλίου.
Ομιλητές: Κώστας Γεωργουσόπουλος (κριτικός-συγγραφέας), Αθηνά Σχοινά (ιστορικός της Τέχνης), Κυριάκος Ντελόπουλος (βιβλιογράφος, συγγραφέας, κριτικός & επιμελητής της σειράς), Νίκος Βλάσσης (εκδότης). αποσπάσματα από τα παιδικά βιβλία διαβάζει η Άννα Συνοδινού.


27 Νοεμβρίου 1997


Παρουσίαση στη Στοά του Βιβλίου των 50 μυθιστορημάτων και 9 θεατρικών έργων του Γρ. Ξενόπουλου που εκδίδονται για πρώτη φορά.
Ομιλητές: Μ. Μιράσγεζη (ομότιμη καθηγήτρια Παν/μίου Πατρών), Κ. Ασημακόπουλος (Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών συγγραφέων), Ν. Βλάσσης (εκδότης), Τέτα Δαλιανούδη (εγγονή Ξενόπουλου).