Μια σύντομη ανασκόπηση στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα

Κατεβάστε τον κατάλογό μας σε μορφή .pdf απλώς πατώντας πάνω στην διπλανή εικόνα.Ημερολόγιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων

5 Μαϊου 2015

Οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού του 12ου Δημ. Σχολείου Νέας Σμύρνης έγιναν για λίγο μικροί φιλόσοφοι ζωής με αφορμή το βιβλίο του Ξενόπουλου: Το Καλό μου το βιβλίο. Μέσα από δραστηριότητες συζήτησαν για το νόημα της ζωής του ανθρώπου, για συμπεριφορές και για τις έννοιες της ελευθερίας και της ευτυχίας.


Δημιουργία των μαθητών της Στ΄ του 12ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, εμπνευσμένη από «Το Καλό μου το Βιβλίο».

27 Απριλίου 2015

Οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού των εκπαιδευτηρίων ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ δούλεψαν τα συναισθήματα με αφορμή τα διηγήματα του Γρ. Ξενόπουλου από τη Διάπλαση των Παίδων: Ο Ανδρείος Αχιλλέας & η Κυρία Τρομάρα. Παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Γρ. Ξενόπουλος και Διάπλασις των Παίδων» και συμμετείχαν βιωματικά παίζοντας παιχνίδια με ήχους, με λέξεις και τραγουδώντας με δικές τους συνθέσεις και στίχους.

24 Απριλίου 2015


Οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού του 92o Δημοτικού Σχολείου Αθηνών παρακολούθησαν και συμμετείχαν βιωματικά στο πρόγραμμα «Ξενόπουλος & Διάπλασις των Παίδων» με αφορμή το διήγημα που διάβασαν Ο Κύριος Σπουργιτάκης.

3 Απριλίου 2015

Οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού του 1ου δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας παρακολούθησαν το πρόγραμμα: «Συναισθήματα & φιλία», με αφορμή το παιδικό βιβλίο του Γρ. Ξενόπουλου Ο κύριος Σπουργιτάκης.

1 Απριλίου 2015

Οι μαθητές της Στ΄ Δημοτικού παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Μικροί Φιλόσοφοι» βασισμένο στο βιβλίο των διηγημάτων του Ξενόπουλου με τίτλο Το Καλό μου το Βιβλίο.

20 Μαρτίου 2015


Οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού του 92ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, με αφορμή το διήγημα του Όσκαρ Ουάιλντ, Το Φάντασμα του Κάντερβιλ, κατασκεύασαν με τη δασκάλα τους τον Πύργο της Οικογένειας του Κάντερβιλ!

6 Φεβρουαρίου 2015 & 11 Μαρτίου 2015


Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ αποτύπωσαν με ζωγραφιές τους σκηνές από το αστυνομικό μυθιστόρημα Το μυστήριο της ξανθής κούκλας και παρακολούθησαν το πρόγραμμα: «Μυστήριο! Ανακάλυψέ το».

5 Φεβρουαρίου 2015 & 9 Φεβρουαρίου 2015

Οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού των εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝΑ παρακολούθησαν το πρόγραμμα: «Δον Κιχώτης & Ιπποτισμός» με αφορμή το βιβλίο του Μ. Cervantes Δον Κιχώτης σε απόδοση Γρ. Ξενόπουλου.

17 Δεκεμβρίου 2014


Οι μαθητές της Α΄ του 4ο Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής ζωγράφισαν το δώρο-επιθυμία τους προς τον Αϊ-Βασίλη και έπαιξαν με γράμματα-αστεράκια σχηματίζοντας ευχές εμπνευσμένοι από το βιβλίο Ο Αστερούλης και το γράμμα του Παύλου.

17 Δεκεμβρίου 2014


Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 6ο Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου ταξίδεψαν με τον Νιλς Χόλγκερσον και συζήτησαν για τα ζώα υπό εξαφάνιση, αλλά και για τη μεταμόρφωση του ήρωα μέσα από την επαφή του με τα ζώα.

2 Ιουνίου 2014


Οι μαθητές της Στ΄ τάξης του 8ο Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής έμαθαν τα κόλπα επιβίωσης σε ένα ερημονήσι του Ειρηνικού ωκεανού μέσα από το βιβλίο Δυο χρόνια διακοπές, του Ιουλίου Βερν.

28 Μαΐου 2014

Οι μαθητές της Α΄ τάξης του 7ο Δημοτικού Σχολείου στην Καισαριανή συζήτησαν τις συνήθειες δύο παιδιών, της Μαρίας και τους Αχιλλέα, ήρωες του Ξενόπουλου και τις σύγκριναν με τις δικές τους.

25 Μαΐου 2014


Οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού του 3ο Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου ταξίδεψαν στο σπίτι της Κυρίας Τρομάρα στην Αθήνα του 1902 και έμαθαν πώς η δύναμη της θέλησης είναι θαυματουργή.

21 Μαΐου 2014

Οι μαθητές της Στ΄ Δημοτικού του 12ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης έγιναν για λίγο μικροί φιλόσοφοι παρακολουθώντας το πρόγραμμα «Μαθήματα Ζωής» βασισμένο στο Καλό μου το Βιβλίο του Γρ. Ξενόπουλου.

20 Μαΐου 2014

Οι μαθητές της Β΄ τάξης του 9ο Δημοτικού Σχολείου στο Βύρωνα συζήτησαν τις συνήθειες δύο παιδιών, της Μαρίας και τους Αχιλλέα, ήρωες του Ξενόπουλου και τις σύγκριναν με τις δικές τους.

15 Μαΐου 2014

Οι μαθητές της Στ΄ Δημοτικού της ΣΧΟΛΗΣ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ έγιναν για λίγο μικροί φιλόσοφοι παρακολουθώντας το πρόγραμμα «Μαθήματα Ζωής» βασισμένο στο Καλό μου το Βιβλίο του Γρ. Ξενόπουλου.

15 Μαΐου 2014

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης, της ΣΧΟΛΗΣ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ, παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Ταξίδι στο χρόνο και σε χαμένους πολιτισμούς» βασισμένο στο βιβλίο Μαγικό Φυλακτό της Edith Nesbit Σχολή Ξενόπουλου, Το Μαγικό Φυλακτό, Ε΄ Δημοτικού.

13 Μαΐου 2014


Οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού του 3ο Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου ταξίδεψαν στο σπίτι της Κυρίας Τρομάρα στην Αθήνα του 1902 και έμαθαν πώς η δύναμη της θέλησης είναι θαυματουργή.

12 Μαΐου 2014

Οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού του 9ου Δημ. Σχ. στον Βύρωνα συζήτησαν με τη συγγραφέα Καλλιόπη Παπουτσάκη για τα συνασθήματα με αφορμή το βιβλίο Η Μέλισσα με το σπασμένο φτερό.

8 Μαΐου 2014


Οι μαθητές της Στ΄ Δημοτικού έγιναν για λίγο μικροί φιλόσοφοι παρακολουθώντας το πρόγραμμα «Μαθήματα Ζωής» βασισμένο στο Το Καλό μου το Βιβλίο του Γρ. Ξενόπουλου.

5 Μαΐου 2014

Οι μαθητές της Γ΄ Δημοτικού του 4ου Δημοτικού Σχολείου του Ηρακλείου Αττικής γνώρισαν τη συγγραφέα Καλλιόπη Παπουτσάκη και συζήτησαν, με αφορμή το βιβλίο Η μέλισσα με το σπασμένο φτερό, τα συναισθήματα και τη σημασία της διαφορετικότητας.

29 Απριλίου 2014


Οι μαθητές της Στ΄ τάξης του 8ο Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής έμαθαν τα κόλπα επιβίωσης σε ένα ερημονήσι του Ειρηνικού ωκεανού μέσα από το βιβλίο Δυο χρόνια διακοπές, του Ιουλίου Βερν.

9 Απριλίου 2014


Οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού του 92ο Δημ. Σχολείου Αθηνών έμαθαν για τις αρχές της αλληλεγγύης και για τη ζωή στη φύση, μέσα από το βιβλίο Τα αρκουδάκια Πρόσκοποι του Γρ. Ξενόπουλου.

8 Απριλίου 2014


Οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ παρακολούθησαν τα τεχνάσματα του Σώτου στην Αθήνα των αρχών του 20ού αιώνα με αφορμή το βιβλίο Το Σκαλιστήρι του Γρ. Ξενόπουλου.

7 Απριλίου 2014

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης των εκπαιδευτηρίων «ΓΕΙΤΟΝΑ, παρακολούθησε το πρόγραμμα «Περιπλάνηση στην Ελλάδα στις αρχές του 20ού αιώνα με τον Δήμη», με αφορμή το βιβλίο του Γρ. Ξενόπουλου Ένα παιδί με τρεις οικογένειες, επιλεγμένο για το διαγωνισμό «Βιβλιοδρομίες».

19 Φεβρουαρίου 2014


Στη «Σχολή Χατζήβεη» τα παιδιά της Γ΄ τάξης παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Η ζωή στην πόλη και στο χωριό» μέσα από τα μάτια της ηρωίδας Χάιντι της Γιοχάνα Σπίρι.

6 Φεβρουαρίου 2014


Ζωγραφιά: μαθήτρια Ίρις Παπαδογιαννακή
Οι μαθητές της ΣΤ τάξης των εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ αποτύπωσαν με ζωγραφιές τους σκηνές από το αστυνομικό μυθιστόρημα Το μυστήριο της ξανθής κούκλας και παρακολούθησαν το πρόγραμμα: «Μυστήριο! Ανακάλυψέ το».

28 Ιανουαρίου 2014 & 29 Ιανουαρίου 2014


Οι μαθητές της Γ΄ τάξης, των εκπαιδευτηρίων ΑΥΓΟΥΛΕΑ, παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Ταξίδι στο χρόνο και σε χαμένους πολιτισμούς» βασισμένο στο βιβλίο Μαγικό Φυλακτό της Edith Nesbit.

10 Ιουνίου 2008

Η συγγραφέας Θάλεια Χατζηγιάννογλου μιλάει στους μαθητές του 1ου Δημ. Σχολείου Αρσακείου του Ψυχικού για το πώς έγραψε το βιβλίο Η μέλισσα με το σπασμένο φτερό και για το θέμα της διαφορετικότητας.


4 Ιουνίου 2008

Οι μαθητές της Β΄ του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς παρουσιάζουν τα βιβλία Η Κυρία Τρομάρα και ο Ανδρείος Αχιλλέας με τραγούδια, παντομίμα και σκετσάκια. Στο τέλος παρακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του εκδοτικού οίκου για το συγγραφέα Ξενόπουλο και το περιοδικό Η Διάπλασις των Παίδων.


29 Μαΐου 2008


Οι μαθητές της Γ΄ Δημ. του Λατσείου Δημοτικού Σχολείου (Κολλέγιο Ψυχικού) παρακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χάιντι, Η ζωή στη φύση & στην πόλη».

28 Μαΐου 2008

Οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού των εκπαιδευτηρίων ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ παρακολουθούν το πρόγραμμα «Χάιντι, Η ζωή στη φύση & στην πόλη».


21 Μαΐου 2008

Οι μαθητές της Γ΄ Δημοτικού των εκπαιδευτηρίων ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ταξιδεύουν με τον Νιλς Χόλγκερσον.


20 Μαΐου 2008

Η Δ΄ Δημοτικού των εκπαιδευτηρίων ΚΑΡΓΑΚΟΥ γνωρίζουν τους χαμένους πολιτισμούς της Ατλαντίδας, της Βαβυλώνας, της Αιγύπτου μέσα από το ταξίδι των ηρώων του βιβλίου Το μαγικό φυλακτό, της Edith Nesbit.


20 Μαΐου 2008

Οι μαθητές της Γ΄ Δημοτικού των εκπαιδευτηρίων ΚΑΡΓΑΚΟΥ ταξιδεύουν με τον Νιλς Χόλγκερσον.


19 Μαΐου 2008


Οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ Δημοτ. των εκπαιδευτηρίων ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ παρακολουθούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ζωή και το έργο του Ξενόπουλου».

10 Απριλίου 2008

Η Γ΄ Γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων ΚΑΙΣΑΡΗ παρακολουθούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ζωή και το έργο του Ξενόπουλου».


3 Απριλίου 2008

Οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ της Σχολής ΧΟΥΡΔΑΚΗ γνωρίζουν τους χαμένους πολιτισμούς της Ατλαντίδας, της Βαβυλώνας, της Αιγύπτου μέσα από το ταξίδι των ηρώων του βιβλίου Το μαγικό φυλακτό, της Edith Nesbit.


1 Απριλίου 2008

Οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού του Λατσείου (Κολλέγιο Ψυχικού) παρακολουθούν το πρόγραμμα «Χάιντι, Η ζωή στη φύση & στην πόλη».


1 Απριλίου 2008

Οι μαθητές της Β΄ και της Γ΄ Δημοτικού της Σχολής ΧΟΥΡΔΑΚΗ συζητούν για τη διαφορετικότητα με την Πόπη Παπουτσάκη - συγγραφέας του βιβλίου Η μέλισσα με το σπασμένο φτερό.


1 Απριλίου 2008

Οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού του 3ου δημοτικού Αρσακείου συζητούν για τη διαφορετικότητα με τη Θάλεια Χατζηγιάννογλου - συγγραφέας του βιβλίου Η μέλισσα με το σπασμένο φτερό.


17 Μαρτίου 2008

Οι μαθητές της Γ΄Δημοτικού Σχολείου των εκπαιδευτηρίων ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ ταξιδεύουν με τον Νιλς Χόλγκερσον...


8 Μαρτίου 2008


Οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου του Αρσακείου της Εκάλης διαβάζουν τον Μπέμπη Αρχιλήσταρχο και μαθαίνουν για τη ζωή και το έργο του Ξενόπουλου.
5 Φεβρουαρίου 2008

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ζωή και το έργο του Ξενόπουλου» στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.


25 Ιανουαρίου 2008


Παρουσίαση του βιβλίου Το μυστήριο της ξανθής κούκλας από τη σειρά «Κλασική Λογοτεχνία από τη Διάπλαση των Παίδων», στους μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού των εκπαιδευτήριων ΔΟΥΚΑ.

21 Δεκεμβρίου 2007


Η Γ΄ Γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων ΩΘΗΣΗ στο πλαίσιο ανάγνωσης και επεξεργασίας του βιβλίου Στέλλα Βιολάντη, παρακολουθούν το πρόγραμμα «Η ζωή και το έργο του Ξενόπουλου».1 Δεκεμβρίου 2007

Οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού Σχολείου των εκπαιδευτηρίων ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ, παρακολουθούν το πρόγραμμα «Χάιντι, Η ζωή στη φύση & στην πόλη» με αφορμή τη νέα έκδοση της ιστορίας.


12 Απριλίου 2006

Η συγγραφέας Θάλεια Χατζηγιάννογλου επισκέφτεται τα εκπαιδευτήρια ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ για το βιβλίο της Η μέλισσα με το σπασμένο φτερό.


6 Απριλίου 2006

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ συναντούν τη συγγραφέα Πόπη Παπουτσάκη και με αφορμή το βιβλίο της Η μέλισσα με το σπασμένο φτερό προσεγγίζουν το θέμα της διαφορετικότητας.


5 Απριλίου 2006

Η συγγραφέας Θάλεια Χατζηγιάννογλου συναντά τους μαθητές της Β΄ Δημοτικού του Αρσακείου Σχολείου Εκάλης για την παρουσίαση του βιβλίου της Η Μέλισσα με το σπασμένο φτερό.


9 Φεβρουαρίου 2006

Οι μαθητές της Γ΄ Δημοτικού του Μποδοσακείου Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών γνωρίζουν Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον της Σέλμα Λάγκερλεφ.


7 Ιουνίου 2005

Οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού του 7ου Δημοτικού Κηφισιάς παρουσιάζουν στην εκδότρια μέσα από τα δικά τους μάτια και τις ζωγραφιές τους το βιβλίο Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον, και συζητούν τα μηνύματα που στέλνει ο Νιλς στους ανθρώπους για τη φύση και τα ζώα.


3 Ιουνίου 2005


Οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού των εκπαιδευτηρίων ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ συναντούν την πολυαγαπημένη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Κίρα Σίνου και εκείνη ως μεταφράστρια του βιβλίου Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον τούς ταξιδεύει στον κόσμο των αιθέρων με τον Νιλς.1 Ιουνίου 2005


Οι μαθητές της Στ΄ Δημοτικού του 6ου Δημ. Σχολείου Χαλανδρίου ταξιδεύουν μέσα από το βιβλίο της E. Nesbit Το μαγικό φυλακτό στους χαμένους πολιτισμούς της Βαβυλώνας, της Ατλαντίδας και της Αιγύπτου.

30 Μαΐου 2005


Οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού των εκπαιδευτηρίων ΚΑΡΓΑΚΟΥ γνωρίζουν την Κυρία Τρομάρα του Γρ. Ξενόπουλου.

1 Απριλίου 2005


Οι μαθητές των τάξεων της Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού του σχολείου Πόλκα Φροέλεν παρακολουθούν την παρουσίαση του βιβλίου Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον, ενώ οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων συναντούν τη Θάλεια Χατζηγιάννογλου – συγγραφέας του βιβλίου Η μέλισσα με το σπασμένο φτερό.


17 Μαρτίου 2005

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Ηλιούπολης γνωρίζει την Πόπη Παπουτσάκη - συγγραφέας του βιβλίου Η μέλισσα με το σπασμένο φτερό και συζητούν για το θέμα της διαφορετικότητας.


10 Μαρτίου 2005

Η συγγραφέας Πόπη Παπουτσάκη του βιβλίου Η μέλισσα με το σπασμένο φτερό, συζητά με τους μαθητές των εκπαιδευτηρίων ΣΤΕΛΛΑ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ για το θέμα της διαφορετικότητας.


Δεκέμβριος 2002


Οι συγγραφείς του βιβλίου Ο Αστερούλης και το γράμμα του Παύλου μιλούν στα νήπια των εκπαιδευτηρίων ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ για το βιβλίο τους και τα παιδιά μεταμορφώνονται σε ήρωες του βιβλίου φορώντας μάσκες.
2 Δεκεμβρίου 2002


Οι συγγραφείς (Α. Συμεωνίδου, Θ. Μπούκλα, Ρ. Μάνθου, Α. Δεμιρτζόγλου) του βιβλίου Ο Αστερούλης & το γράμμα του Παύλου επισκέπτονται το Ελληνογαλλικό κολλέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ.

Μάρτιος 2002


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον Ξενόπουλο στην Δ΄ Δημοτικού των εκπαιδευτηρίων ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ.


Δεκέμβριος 2001


Στα πλαίσια αφιερώματος που πραγματοποιεί το 9ο Δημοτικό Σχολείο του Βύρωνα για τα 50 χρόνια από το θάνατο του Ξενόπουλου οι εκδόσεις πληροφορούν τους μαθητές για την προσφορά του Ξενόπουλου στα Ελληνικά Γράμματα.
Δεκέμβριος 2001


Οι μαθητές του γυμνασίου της Μεγαλόπολης γνωρίζουν τον ΓΡ. ΞΕΝΟΠΟΥΛΟ και το περιοδικό Η Διάπλασις των Παίδων.


Ιούνιος 2001


Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του 3ου Δημοτικού Μεταμόρφωσης γνωρίζουν τον Ξενόπουλο, διαβάζουν και δραματοποιούν τον Μπέμπη Αρχιλήσταρχο, ένα από τα πιο αγαπημένα παιδικά του μυθιστορήματα.
Μάιος 2001


Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ στη Θεσσαλονίκη δραματοποιούν το μυθιστόρημά του Ο Μπέμπης Αρχιλήσταρχος στα πλαίσια παρακολούθησης εκπαιδευτικού προγράμματος «Η ζωή και το έργο του Ξενόπουλου».
Μάιος 2001


Οι μαθητές του Β5 του 2ου Δημοτικού Σχολείου των εκπαιδευτηρίων ΖΗΡΙΔΗ γιορτάζουν τα 50 χρόνια από το θάνατο του Ξενόπουλου και οι εκδόσεις Αδελφοί Βλάσση παρουσιάζουν τη ζωή και το έργο του συγγραφέα μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό. (Συντελεστές εκδήλωσης: Θ. Τσιακίρη-Πορφύρη, Ε. Λάζου, Μ. Αφεντάκη και Ε. Τσαλδίρη).